Test Bank For Theories of Personality Understanding Persons 6th Edition By Susan C. Cloninger

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-13: 978-0205256242 ISBN-10: 0205256244

In Stock

$22.00

Compare
SKU:000786000528

Test Bank For Theories of Personality Understanding Persons 6th Edition By Susan C. Cloninger

Theories of Personality, 6e (Cloninger)

Chapter 3

Multiple Choice

1) The fact that Martin Luther King, Jr. expressed himself within the Christian symbols of his own 

heritage, rather than using symbols from other religious traditions, 

A) would have been a disappointment to Jung. 

B) was consistent with Jung’s advice that people stay within the symbols and mythology of their own 

heritage. 

C) was evidence that he had not developed to his full potential. 

D) shows that he was prejudiced. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 45 

Question Type: Conceptual

2) According to the text, Dr. Martin Luther King, Jr., spoke in symbolic terms of the future potentials of 

the world because he was 

A) a minister. 

B) an intuitive type. 

C) black. 

D) an extravert. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 45 

Question Type: Factual

3) Compared to Freud, Jung’s theory is 

A) highly deterministic. 

B) mystical. 

C) less concerned with heredity. 

D) more concerned with early childhood experience. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 46 

Question Type: Factual 

4) What was Jung’s attitude toward scientific methods and language? 

A) He praised scientific methods above literary methods. 

B) He rejected science, saying it is unsuitable for understanding the psyche. 

C) He accepted experimental science, but not survey methods. 

D) He agreed with Freud’s opinion about science. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 46 

Question Type: Factual

5) When Jung and Freud first met 

A) they argued, and decided they could not be colleagues. 

B) they had much to talk about (13 hours worth!). 

C) they planned to set up a joint therapy clinic. 

D) Jung asked to be Freud’s patient. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 47 

Question Type: Factual

6) Jung’s term, “Self,” refers to 

A) conscious self-concept. 

B) how people are perceived by others. 

C) the total, integrated personality. 

D) unhealthy narcissism. 

Answer: C 

Difficulty: 3, p. 48 

Question Type: Conceptual

7) Jung refers to the total, integrated personality as 

A) the Self. 

B) the persona. 

C) the Great Mother. 

D) the animus. 

Answer: A 

Difficulty: 2, p. 48

Question Type: Factual 

8) According to Jung, the relationship between the conscious and unconscious aspects of personality is 

best understood as 

A) inflation. 

B) conflict. 

C) repression. 

D) compensation. 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 48 

Question Type: Conceptual

9) The adult developmental process in which various aspects of the unconscious are explored is called 

A) individuation. 

B) ego inflation. 

C) teleology. 

D) mysticism. 

Answer: A 

Difficulty: 2, pp. 48 – 49 

Question Type: Factual

10) Individuation is the process of 

A) finding a social identity. 

B) finding the one individual who will be a life-long love partner. 

C) re-centering in adult development. 

D) discovering one’s major personality traits. 

Answer: C 

Difficulty: 3, pp. 48 – 49 

Question Type: Factual

11) In mid-life development, diverse aspects of the psyche are integrated through the 

A) anima. 

B) persona. 

C) transcendent function. 

D) dominant function. 

Answer: C 

Difficulty: 3, pp. 48 – 49 

Question Type: Factual

12) Jung described the ego as 

A) the gatekeeper to consciousness. 

B) the center of will. 

C) the most conscious aspect of personality. 

D) all of the above. 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 49 

Question Type: Factual

13) Jung suggested that the center of personality ought to be 

A) in the conscious aspects of personality. 

B) in the unconscious aspects of personality. 

C) balanced between the conscious and unconscious aspects of personality. 

D) outside of personality. 

Answer: C 

Difficulty: 3, p. 49 

Question Type: Conceptual

14) The persona is the aspect of personality that 

A) adapts to the world. 

B) is the basis for the true Self. 

C) deceives others. 

D) contains the sexual and aggressive instincts. 

Answer: A 

Difficulty: 2, p. 49 

Question Type: Factual

15) Neglected and repressed aspects of personality that are inconsistent with a person’s self-concept are 

found in 

A) the ego. 

B) the shadow. 

C) the persona. 

D) the dominant function. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 49

Question Type: Factual

16) According to Jung, the shadow 

A) often contains sexual impulses. 

B) often contains aggressive impulses. 

C) is the gatekeeper to the unconscious. 

D) all of the above. 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 50 

Question Type: Conceptual

17) According to Jung, prejudice against racial minorities involves projection of the 

A) anima. 

B) animus. 

C) shadow. 

D) dominant function. 

Answer: C 

Difficulty: 2, p. 50 

Question Type: Conceptual

18) Men’s “inner woman” is described by Jung’s concept of the 

A) anima. 

B) animus. 

C) shadow. 

D) Great Mother. 

Answer: A 

Difficulty: 2, p. 50 

Question Type: Factual

19) Jungian theory suggests that a woman who is seeking her “Prince Charming” is, in fact, really looking 

for her 

A) anima. 

B) animus. 

C) shadow. 

D) persona. 

Answer: B 

Difficulty: 2, p. 50 

Question Type: Conceptual

20) Jung felt that men fell in love with women on whom they projected their 

A) anima. 

B) animus. 

C) persona. 

D) shadow. 

Answer: A 

Difficulty: 2, pp. 50 – 51 

Question Type: Conceptual

21) Which of the following is/are part of the personal unconscious? 

A) the anima 

B) the animus 

C) the shadow 

D) all of the above 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 51 

Question Type: Factual

22) The collective unconscious contains 

A) fixations. 

B) complexes. 

C) the Self. 

D) archetypes. 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 51 

Question Type: Factual

23) The collective unconscious 

A) is determined by heredity, rather than experience. 

B) contains archetypes. 

C) is a mystical concept. 

D) all of the above 

Answer: D 

Difficulty: 2, p. 51 

Question Type: Factual

24) Jung’s concept of the “collective unconscious” is controversial because 

A) it is difficult to operationally define. 

B) it suggests that personality is inherited, thus contributing to racism. 

C) it is contrary to the environmental emphasis of most of psychology. 

D) all of the above. 

Answer: D 

Difficulty: 3, p. 51 

Question Type: Conceptual

25) The archetypes that are closest to consciousness are 

A) the Great Mother and the Spiritual Father. 

B) the Hero and the Trickster. 

C) the Mandala and the Self. 

D) the Shadow and the Anima (or Animus). 

Answer: D 

Difficulty: 3, pp. 51 – 52 

Question Type: Conceptual

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Test Bank For Philosophy The Power Of Ideas 10Th Edition By Brooke Noel

$34.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1259320529 ISBN13: 9781259320521
Compare

Test Bank For Philosophy A Text with Readings 11th Edition By Manuel Velasquez

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN 10: 0534626130ISBN 13: 9780534626136
Compare

Test Bank For A History and Philosophy of Sport and Physical Education 6Th Edition By Robert Mechikoff

$24.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0078022715 ISBN-10: 0078022711
Compare

Test Bank For Theories of Personality 9Th Edition By Jess Feist

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0077861926 SBN-10: 0077861922
Compare

Test Bank For Theories of Personality 11th Edition by Duane P. Schultz

$28.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1305652958 ISBN-10: 9781305652958
Compare

Test Bank For Theories of Personality Understanding Persons 6th Edition By Susan C. Cloninger

$22.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0205256242 ISBN-10: 0205256244

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart