Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson

Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson provides detailed questions and answers to help students prepare for upcoming exams or improve their study skills. With a wide variety of stimulating activities, the Test Bank allows students to assess their understanding of concepts discussed throughout the book such as theatre history, play analysis, and drama production.

Furthermore, it offers instructors materials in an easy-to-use format for developing quizzes and tests that are directly linked to the relevant reading material. Test Bank For The Theatre Experience keeps learning engaging by encouraging students to critically think about crucial theatre concepts with challenging questions tailored by subject matter experts. Be sure to check out Test Bank For The Theatre Experience 14th Edition By Edwin Wilson today!

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN10: 1260056074 ISBN13: 9781260056075

In Stock

$24.00

Compare
SKU:000786000516

Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson

Are you a theatre student looking for the perfect study companion? Look no further than Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson! With this comprehensive test bank, you will get detailed questions and answers to help you prepare for your upcoming exams or improve your overall study skills. It covers a wide range of stimulating activities that are designed to help you assess your understanding of concepts discussed throughout the book such as theatre history, play analysis, and drama production.

What makes Test Bank For The Theatre Experience so great is that it offers instructors materials in an easy-to-use format for creating engaging quizzes and tests that are directly linked to the relevant reading material. Plus, its challenging questions tailored by subject matter experts encourage critical thinking about crucial theatre concepts. Don’t miss out on this essential resource – check out Test Bank For The Theatre Experience now and get ready to ace all your exams!

Part 1: The Audience

Chapter 1: The Audience: Its Role and Imagination

Chapter 2: Background and Expectations of the Audience

Chapter 3: Theatre Spaces

Part 2: The Performers and the Director

Chapter 4: Acting for the Stage

Chapter 5: The Director and the Producer

Part 3: The Playwright and the Play

Chapter 6: Creating the World of the Play

Chapter 7: Dramatic Structure and Dramatic Characters

Chapter 8: Theatrical Genres

Part 4: The Designers

Chapter 9: Scenery

Chapter 10: Stage Costumes

Chapter 11: Lighting and Sound

Part 5: The Theatre Today

Chapter 12: The Theatre Today: Traditional, Musical, Nontraditional, and Political Theatre

Chapter 13: Global Theatre Today: Diverse and Global

Plays That May Be Read Online

The Theatre Experience, 14e (Wilson)

Chapter 2   The Background and Expectations of the Audience

1) A question that is NOT one of the criteria by which to judge a play and a production is

A) “What is being attempted?”

B) “Have the intentions been achieved?”

C) “Were the intentions appreciated by the audience?”

D) “Was the attempt worthwhile?”

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  List the three criteria for criticism

2) A critic might offer background information about the

A) playwright.

B) subject matter of the play.

C) style of the production.

D) All of these answers are correct.

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the use of facts when reading commentary by a critic/reviewer

3) A critic usually has more ________ than a reviewer.

A) time

B) space

C) knowledge

D) All of these answers are correct.

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

4) Which of the following usually works for a television station, a newspaper, or a magazine and reports on what has occurred at the theatre?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  A

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

5) Which of the following attempts to go into greater detail in describing or analyzing a theatre event?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  B

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

6) Which of the following will often try to explain how the theatre event fits into a category or genre, or into the body of the playwright’s work?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  B

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the use of facts when reading commentary by a critic/reviewer

7) Which of the following is usually restricted by time, space, or both?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  A

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

8) Which of the following is frequently limited in terms of experience and theatrical background?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  A

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

9) Which of the following attempts to analyze a theatre event very closely?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  B

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the use of facts when reading commentary by a critic/reviewer

10) Which of the following might offer an opinion about whether or not the event is worth seeing?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify the characteristics of a critic

11) Which of the following attempts to put the theatre event into a larger context?

A) reviewer

B) critic

C) both reviewer and critic

D) neither reviewer nor critic

Answer:  B

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the use of facts when reading commentary by a critic/reviewer

12) Which of the following is NOT a responsibility of a dramaturg?

A) researching criticism of past productions of plays their theatre is doing

B) writing research notes or small articles most often used in the programs for the audience’s benefit

C) production research to determine the style of the play that the director will employ

D) identifying older yet meaningful plays that may have been overlooked in planning a theatre season

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Recall the responsibilities of a dramaturg

13) Because a “collective mind” is created when a large number of people are gathered into a group, the background of the individual spectator has little to do with the theatre experience.

Answer:  FALSE

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Demonstrate that individual audience backgrounds contribute to our viewing experience

14) Women comprised the largest part of the audience in ancient Greece.

Answer:  FALSE

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the relationship between theatre and society

15) Because artists are often accused of being “antisocial,” “subversive,” or “enemies of the state,” and are thus outsiders, the art that they produce is often unrelated to the society in which it is produced.

Answer:  FALSE

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Describe the relationship between theatre and society

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Test Bank For The Theatre Experience 13Th Edition By Edwin Wilson

$20.00
(0 Reviews)
Test Banks for The Theatre Experience 13th Edition by Edwin Wilson offers a unique way for both students and professors to benefit simultaneously. Test Banks serve students by providing practice exams, supplemental test questions, and detailed answers that can be an invaluable study help leading up to an exam. Test banks equally serve the professor as they can be customized to meet the specific learning goals of the class and quickly provide easily marked exams with correct answers included. Test Bank For The Theatre Experience 13Th Edition By Edwin Wilson allows both student and professor access to this valuable tool with its comprehensive question selection. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-0073514277 ISBN-10: 0073514276
Compare

Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson

$24.00
(0 Reviews)
Test Bank For The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson provides detailed questions and answers to help students prepare for upcoming exams or improve their study skills. With a wide variety of stimulating activities, the Test Bank allows students to assess their understanding of concepts discussed throughout the book such as theatre history, play analysis, and drama production. Furthermore, it offers instructors materials in an easy-to-use format for developing quizzes and tests that are directly linked to the relevant reading material. Test Bank For The Theatre Experience keeps learning engaging by encouraging students to critically think about crucial theatre concepts with challenging questions tailored by subject matter experts. Be sure to check out Test Bank For The Theatre Experience 14th Edition By Edwin Wilson today! Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN10: 1260056074 ISBN13: 9781260056075
Compare

Test Bank For Theatre Brief 12Th Edition By By Robert Cohen

$30.00
(0 Reviews)
Test Bank For Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen is an invaluable resource for anyone looking to improve their grasp of theatre. It features over 500 questions that cover all aspects of the theatre, from history and production basics to acting and directing techniques. The comprehensive set of tests provided in the Test Bank is tailored to ensure that students understand the material in an organized manner. This Test Bank can be used on its own for study purposes or it can be integrated with other resources for an even more comprehensive review of theatre fundamentals. Every question also comes with a detailed answer key so readers can assess their progress and fully benefit from Test Bank For Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260057386 ISBN-10: 1260057380
Compare

Test Bank For Theatre The Lively Art 10Th Edition By Edwin Wilson

$24.00
(0 Reviews)
Test Banks, such as Test Bank For Theatre The Lively Art 10Th Edition By Edwin Wilson, are excellent resources for students of the theatre arts. Test Banks provide comprehensive coverage of chapter topics and allow students to practice applying their knowledge of theatre concepts in an interactive way. Questions in Test Banks focus on critical thinking skills, terms and definitions, key moments in theatrical history, and vital theater elements including stage directions, performance techniques, dramatic structures, and movements. Test banks are especially beneficial for test preparation because they can help students review material faster and more effectively than traditional studying methods. Test Bank For Theatre The Lively Art 10th Edition By Edwin Wilson is a great resource to have when studying the art of theatre. Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260154337 ISBN-10: 1260154335

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart