Test Bank For Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow

Digital item No Waiting Time Instant Download
ISBN-10: 1285755618 ISBN-13: 978-1285755618

In Stock

$35.00

Compare
SKU:000786000328

Test Bank For Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow

Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

1. The best description of the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology is that it is based on

a. biological dimensions.
b. biological and psychological dimensions.
c. biological and psychological dimensions, as well as emotional influences.
d. biological and psychological dimensions, as well as emotional and developmental influences.

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

d
1
Moderate One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Conceptual

2. Within the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology, learned helplessness is considered a(n) ______ dimension.

a. biological c. emotional

b. psychological d. psychological

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b
1
Moderate One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Conceptual

3. The basis of the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology is that each dimension (psychological, biological, emotional, etc.)

a. operates independently.
c. builds on the dimension that precedes it.

b. is sufficient to cause pathology.
d. is influenced by the other dimensions.

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

d
1
Easy One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Conceptual

Powered by Cognero Page 1

Name: Class: Date:

Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

4. Your uncle spent most of his teen years in a hospital undergoing treatment for a severe physical illness. As an adult, he is rather shy and withdrawn, particularly around women. He has been diagnosed with social phobia, which you believe is entirely due to lack of socialization during his teen years. Your theory or model of what caused his phobia is ________.

a. multidimensional c. one-dimensional

b. integrative d. biological

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

c
1
Easy One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Applied

5. According to the multidimensional integrative approach to psychopathology, the following statement is true for most psychological disorders:

  1. If one monozygotic twin has a particular disorder, the other twin will definitely have the disorder as well
  2. Monozygotic twins are no more likely to share psychological disorders than any other siblings
  3. Monozygotic twins are no more likely to share disorders than any other two people selected at random from the population
  4. If one monozygotic twin has a particular psychological disorder, the other twin is more likely to have the disorder than the rest of the population

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

d
1
Moderate One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Conceptual

6. Amanda is 12 years old, and her sister Samantha is five years old. While riding in a car with their parents, the girls witness a major automobile accident where a number of people are injured. The girls react very differently to the accident. This is probably due to
a. biological differences. b. developmental differences.

c. psychological differences d. sociocultural differences

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b
1
Moderate One-DimensionalversusMultidimensionalModels TYPE: Applied

Powered by Cognero

Page 2

Name: Class: Date:

Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

7. The most accurate way to think of genes is that they
a. set boundaries for our development.
b. determine both our physical and psychological characteristics.
c. determine physical but not psychological characteristics.
d. actually have very little to do with any of the characteristics that we display.

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

a
1
Moderate GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Conceptual

8. Referring to behavior and personality as polygenic means that both are
a. influenced by only a few genes, but each has a large effect.
b. influenced by many genes, with each individual gene contributing a relatively small effect. c. influenced by individual genes only rarely.
d. a result of our genetic structure only.

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b
1
Moderate GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

9. The procedures referred to as quantitative genetics are used to a. determine the effects of multiple genes.
b. provide genetic counseling.
c. correct genetic abnormalities.

d. test the multidimensional integrative model.

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

a
1
Moderate GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

Powered by Cognero

Page 3

Name: Class: Date:

Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

10. Most psychological disorders appear to be influenced by many individual genes rather than caused by one single gene, a process referred to as ________ influence.

a. multigenic c. unigenic

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b. polygenic
d. morphogenic

b
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

11. Inga is a charming and intelligent young lady who is well-liked by family and friends. Approximately ______ of

Inga’s enduring personality traits and cognitive abilities can be attributed to genetic influence.

a. 25% c. 75%

b. 50% d. 100%

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Applied

12. The most recent estimates are that genetics contribute approximately __________ to the development of personality characteristics such as shyness or activity level.

a. 10-20% c. 75-85%

b. 30-50% d. nothing

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

b
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

Powered by Cognero

Page 4

Name: Class: Date:

Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

13.
According to recent estimates, genetic contributions to the development of most psychological disorders are __________________.
a. below 50%

b. above 50%
c. different for each disorder (estimates range from 0 to 100%) d. nonexistent

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

a
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

14. Recent evidence regarding the genetic influence on most psychological disorders has shown that a. single genes are usually responsible for psychological disorders.
b. genes that influence psychopathology are usually recessive.
c. there is no evidence that genes influence psychopathology.

d. multiple genes

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

interact, with each gene contributing a small effect.

d
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Conceptual

15. In the diathesis-stress model, “diathesis” refers to
a. an inherited disorder.
b. conditions in the environment that can trigger a disorder depending upon how severe the stressors are. c. an inherited tendency or condition that makes a person susceptible to developing a disorder.

d. the inheritance

ANSWER: POINTS: DIFFICULTY: REFERENCES: OTHER:

of multiple disorders.

c
1
Easy GeneticContributionstoPsychopathology TYPE: Factual

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bestsellers

Compare

Test Bank For Abnormal Psychology 8Th Edition By Susan Nolen

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1260500189 ISBN-10: 1260500187
Compare

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

$22.50
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download Edition:7 Genres:Health, Medical, Hospital, Fitness, Science, Psychology Author : Eric J. Mash, David A. Wolfe Publisher: Cengage Higher Education ISBN:1337624268 ISBN :9781337624268y
Compare

Test Bank for Psychology Themes and Variations 10th Edition by Weiten

$19.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 1305498208, ISBN-13: 9781305498204 Author: by Wayne Weiten Publisher ‏ : ‎ Cengage Learning
Compare

Test Bank For Abnormal Psychology and Life A Dimensional Approach 3rd Edition by Chris Kearney

$35.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-13: 978-1337098106 ISBN-10: 1337098108
Compare

Test bank For Discovering Psychology the Science of Mind 1st Edition by Cacioppo Freberg

$25.00
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download ISBN-10: 061818550X ISBN-13: 978-0618185504 Authors: John T. Cacioppo, Laura Freberg Publisher: Cengage Learning; 1st edition

 

 

Back to Top
Product has been added to your cart